OMELETKY
POSTUP PŘÍPRAVY: Utře se 20 g másla se 2 žloutky, přidají se 4 lžíce mléka, osolí se, vmíchá tolik jemné mouky, aby se utvořilo řídké těsto. Naposled se zlehka přimíchá ze 3 bílků sníh. Omeletky se dozlatova upekou na vymazané pánvičce na plotně a když vychladnou, nakrájí se z nich asi 3 cm dlouhé a ½ cm široké nudle. Podávají se k polévce zvlášť.
OMELETKY JEDNODUŠÍ
POSTUP PŘÍPRAVY: 2 celá vejce se v hrnku umíchají s trochou mléka a mouky, aby byl tužší tístko. Osolí se, dobře na hladko vypracuje a přidá mléka tolik, až je těsto jako na řídké kapání. Z toho se pekou tenké omeletky jako předešle.
PAŽITKOVÁ OMELETKA
POSTUP PŘÍPRAVY: 2 vejce se dobře rozšlehají se 2 lžícemi mouky, 1 lžící mléka, 1 lžíci másla, solí a špetkou pečivového prášku nebo jedlé sody. Na pánvičce se rozpálí lžíce masnoty, polovice tístka na to vleje, když počne tuhnout, posype se hojně sekanou pažitkou, zbytek těsta na to naleje a dle potřeby se obrátí nebo dopeče v troubě. Vychladlá se krájí na kostečky a podává k polévce.
TAŠTIČKY S MASEM
POSTUP PŘÍPRAVY: Připraví se těsto poněkud volnější než na nudle, rozválí, plní masovou nádivkou a tvoří taštičky. Taštičky se zavaří do polévky Nádivka: Zbytky masa se umelou, přidá se trochu osmažené cibulky, 1 vejce, lžíce strouhané housky, pepř, sůl, majoránka, vše se dobře rozmíchá. Místo masa se mohou dáti umletá játra.
KRAPLE SE ZELENINOU
POSTUP PŘÍPRAVY: Z nudlového těsta vyválí se tenká placka, rozdělí se ozubeným kolečkem na menší čtverečky. Do každého se da lžička jakékoliv vhodné zeleniny (špenátu, kapusty, karfiolu apod.), na másle odušené, osolené a jemně usekané. Okraje se potírají bílkem, čtverečky přeloží na trojúhelníky a vaří v polévce asi 7 minut.
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů |
|
Průměr: 3,00 | Hodnotilo: 1350 x | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA